Gezond, smakelijk en duurzaam eten en drinken

Stichting Diverzio helpt gezond, smakelijk, duurzaam eten en drinken beschikbaar te maken voor patiĆ«nten, bewoners, professionals en bezoekers in instellingen van zorg, welzijn, verpleging, overheid en onderwijs. 

Stichting Diverzio heeft oplossingen ontwikkeld in de praktijk voor het gecombineerde probleem van voedselverspilling (overschot) enerzijds en ondervoeding (tekort). Door te kiezen voor vers, gezond en smakelijk eten dat voldoende voedingswaarden heeft, dat letterlijk naar de smaak is en dat men met plezier opeet, kunnen voedselverspilling en ondervoeding zelfs tegelijkertijd succesvol worden aangepakt.

Diverzio heeft met haar duurzaamheidsmethode al bij 30 verschillende ziekenhuizen, klinieken en ouderenzorginstellingen (o.a. Sint Maartenskliniek, Radboudumc Nijmegen, Insula Dei, AxionContinu, BrabantZorg, Aafje, Ikazia ziekenhuis) laten zien dat het mogelijk is om gelijktijdig de maaltijdkwaliteit te verbeteren, voedselverspilling succesvol aan te pakken en kosten te besparen. 

Deze integrale aanpak onderscheidt zich en is uniek in Nederland, omdat deze met succes toegepast wordt in zowel care als cure instellingen en niet is gekoppeld aan de keuze van maaltijdvoorziening (restaurant, afdeling, kleinschalig wonen etc.), de manier van koken of doelgroepen (patiƫnten, senioren, ziekte, herstel).

Campagne Zorg met Smaak!
Samen werken aan de reductie van voedselverspilling. Dat was het doel van het programma dat Diverzio samen met DCMR Milieudienst Rijnmond (DCMR) hebben ontwikkeld om ziekenhuizen en zorginstellingen in het Rijnmondgebied en Goeree-Overflakkee praktisch te ondersteunen om hun verspilling terug te dringen. Je leest er hier meer over.

Meer informatie is te vinden op onze website: www.diverzio.nl